Kritus mosaic
button plays
button films
button docs

button news

 
button CV
 
Shaman Pliska


 

 

 

17.01.2006 г., с. 16

Бяс и демони в „Армията"

„На унгарски „София" означава „син на думите". За мен Боян Папазов е не само син, но и отец на думите", каза българистът от Будапеща Дьорд Сонди вчера в Театъра на армията. Поводът беше новата книга на драматурга.
Сборникът, редактиран от театралния експерт Никола Вандов, оформен от Людмил Веселинов и пуснат на пазара от изд. „Валентин Траянов", съдържа пиесите „Бая си на бълхите", „Продавате ли демони" и „Бяс". Първата от тях е играна в „Армията", а втората е в афиша му вече четвърти сезон.
Режисьорът и на двете постановки Крикор Азарян, коментира съвместната си работа с Папазов с думите: „Героите на Боян може и да лъжат, но те не са измислени. В самия Боян няма лъжа."
Актьорите Кристина Янева, Меглена Караламбова и Васил Михайлов доказаха твърдението му с монолози от пиесите и преобърнаха със смях и „автентичен колорит" тържествената атмосфера. Председателят на „Аскеер" Милен Миланов сподели гордостта си, че Папазов е първият драматург, отличен с наградата.
След събитието на опашката за автографи се наредиха Бойко Ламбовски, Игор Чипев, Митко Новков, Петя Александрова и други, предани на книгата, киното и театъра интелектуалци.

38, Prof. George Pavlov Street

1111 Sofia, Bulgaria

Mobile: (+ 359) 887 82 35 45

Phone: (+ 359 2) 872 99 73

E-mail: boyan.papazov@gmail.com

papazboy@abv.bg
name
 
Great shaman

www.boyanpapazov.com

logo
   
All rights reserved © 2005-2014